voor dieren consuminderen
♥ Als je per se vlees wilt eten, eet dan eens per week een klein stukje vlees, en alleen biologisch scharrelvlees… eet met aandacht en geniet lang van elk hapje. Ga liefst naar een slager waar ook het orgaanvlees etc wordt gebruikt. Dan zijn er in totaal minder dode dieren nodig voor de zelfde hoeveelheid voedsel.
♥ Als je vleesetende huisdieren hebt, koop dan voer met als enige vlees: biologisch scharrelvlees - bijv. van Yarrah; NB: biofood is NIET biologisch, laat je niet misleiden door zulke namen.
♥ Als je natuurlijk anti-vlo wilt gebruiken... koop (biologische) etherische oliën van Tea Tree en Lavendel. Doe van elk 5 druppels in 10 ml pipetflesje, aanvullen met olijfolie. Van dit mengsel een drupje tussen de schouderbladen. Laat het huis dagelijks goed tochten. Houd de vloeren, dierenmanden en stofzuiger schoon. NB: de meeste vlooien zijn resistent tegen de bestaande chemische anti-vlooienmiddelen, bovendien is het ongezond voor u en uw dier(en) om het te gebruiken. Als je je huis dagelijks laat tochten en je dieren goed kamt (met vlooienkam, dan zie je meteen wanneer er vlooien, neten=vlooieneitjes of vlooienpoepjes zijn; zodra je één of meer van deze drie in de kam vindt, zet je dit natuurlijke anti-vlooienmiddel in). Anders heb je waarschijnlijk niet eens een (chemisch of natuurlijk) anti-vlooienmiddel nodig! Misschien alleen tijdens een week hittegolf.
♥ Zorg dat je dierenarts en dierenwinkel biologisch diervoer gaat verkopen.
♥ Gebruik geen muskus, musk, castor oil, castoreum, bevergeil (is allemaal hetzelfde). Castor oil wordt in de Engelse keuken veel gebruikt bij het bakken. Het wordt uitgescheiden door de annaalklier van bevers en het wordt ‘geil’ genoemd omdat die klier tussen anus en geslachtsorgaan zit.
Muskus (of musk) is een feromoon afkomstig uit de anaalklier van het muskushert, de muskusrat (waterkonijn) of de muskusos. Het dier wordt ervoor gedood om de geur uit de klier te halen. In China werd de geur ook wel opgewekt met de feromonen van een civetkater (de muskushertenbok wil dan zijn territorium afbakenen, zijn urine wordt opgevangen want de stof kan uit de urine worden gehaald, maar de herten drogen dan uit! Echte musk wordt daarom meestal niet meer gebruikt. Het zit wel in Chanel nr 5.
Keuringsdienst van Waarden, Bevergeil, deel 1: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/14-03-2013
Idem, deel 2: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/21-03-2013
♥ Koop shampoo en zeep etc van eerlijke merken - bijv. Weleda, Urtekram, Ecover, etc; NB: dr. organic gebruikt 'natuur identieke' en dus chemische geurstoffen, laat je niet misleiden door zulke namen.
♥ Koop ruwe ingrediënten en biologische scharreleieren en bak zelf koekjes, taart, etc.
♥ Koop alles vers en maak alles zelf, dan weet je zeker wat erin zit.
♥ Vul deze info aan: mail TIPS naar waardiger.bestaan(a)upcmail.nl
♥ Verspreid dit constructieve bericht. Dank.
♥ Sites hierover: waardiger-bestaan + vul a.j.b. aan en zie links.
Onder nog een aantal filmpjes met uitleg.
♥ ‘VERSE’ MELK die niet bederft? 2010
deel 1 www.youtube.com/watch?v=HoMBIh0Zri8
deel 2 www.youtube.com/watch?v=YyWdYrRUdO4
Milbona gepasteuriseerde halfvolle melk van de Lidl is na 2,5 week over datum buiten de koelkast nog niet zuur. Hoe kan dit? Maaike te Giffel legt uit: pasteuriseren is 15 sec. verhitten op 75 graden, daarmee blijft een deel van de melk levend, rauw.
Molkerei Ammerland vult de pakken steriel met melk, zeggen ze. Daarom is de melk langer houdbaar. Maar een Italiaanse journalist heeft gefilmd hoe zogenaamde verse melk wordt gemaakt. Twee vrachtwagens komen om de week 2 vrachtwagens uitladen, en er reden 24-40 ingeladen (even grote) vrachtwagens weg! Met een verborgen camera zagen ze dat er melkpoeder werd ingevoerd. Dus een groot deel van de houdbare melk verkocht in Italië bestaat uit melkpoeder en water.
ARLA foods Bart van Schaik: ARLA gebruikt een iets hogere temperatuur om te pasteuriseren, waardoor de melk een iets romiger smaak krijgt. Van vers geopende gepasteuriseerde zure melk word je trouwens niet ziek, maar het smaakt niet lekker meer. Melk die niet zuur word is steriel.
Verse melk kun je niet van melkpoeder maken. Jan de Block onderzoekt het furosine gehalte in de Milbona melk (hij drinkt het zelf nooit) om te kijken of er melkpoeder gebruikt is.
UITSLAG onderzoek Jan de Block: De Milbona melk is zeker niet gemaakt met melkpoeder. Hij adviseert te rade te gaan bij een bacterioloog om te vinden waardoor de melk niet bederft.
UITSLAG onderzoek Maaike te Giffel van food research Ede: Deze melk heeft geen hogere hittebehandeling gehad. Er is w.s. een extra stap toegepast. In andere landen gebeurt dit omdat ze langer houdbare melk willen die wel ‘vers’ is. Zal in NL ook wel gaan komen. De melk lijdt daar niet onder.
UITLEG van de bacterioloog: mbv microfiltratie haal je het levende element eruit (de micro-organismen die de smaak geven en ook het verzuringsproces in gang zetten), die kun je voor andere doeleinden gebruiken. De houdbaarheid wordt daardoor flink verbeterd, maar de melk is ahw doodgemaakt. Je haalt ook de allerkleinste eiwitten uit en een aantal sporenelementen. Je verarmt de melk.
♥ PLAKVLEES (gevormd vlees) 2010
deel 1 http://www.youtube.com/watch?v=S6qK1pdUOaQ
deel 2 http://www.youtube.com/watch?v=hc6S8KBAFaE
Op het etiket: Ossehaas tournedot, rundvleesprodukt gevormd met runder eiwit (= kleine stukjes vlees die aan elkaar gelijmd zijn). Jappie de Jong geeft Keuringsdienst van waarde een spoedcursus biefstuk plakken bij de hogeschool Van Hall Larenstein. Met fibrinogeen (stollingsfactor in bloedplasma) uit runderplasma en daaraan toegevoegd: trombine (het enzym dat fibrinogen omzet in fibrine, basisbestanddeel van een stolsel), een soort twee componenten lijm. Varkensvlees wordt al veel langer geplakt. .
‘Tournedots’ worden gesneden van ossenhaas palen en carpaccio palen. Als je maar genoeg stukjes vlees aan elkaar plakt, kun je er een paal van maken (een heel grote worst). Een paal van ossenhazensnippers. Wat is de lijm dan? Piet Kaldenberg sr. (ossenhaaspalenproducent) legt uit: Het plakken is van de laatste 8-9 jaar. Van elk soort vlees kun je een paal maken. Ook van kip, kangeroe, wild zwijn, struisvogel, etc. Slager Martin legt uit: Officieel is een tournedot een stukje haasbiefstuk van anderhalf ons. Haas van koe of stier of os. Kangeroe, parelhoen, eend tournedot. Elk beest heeft twee hazen. Een koe, varken en schaap. Heeft een haas ook hazen? Ja. Aan de binnenkant van de karkas zit de haas van een haas.
En dan wordt nu de haas van een haas geplakt met de haas van een varken. De draad van gelijmd vlees loopt in de breedte. De draad van echte tournedot loopt van boven naar beneden (in de dikte van het vlees). De geplakte heeft een andere beet, is veel malser. Smaakt ook iets anders. Met deze techniek wordt meer van het vlees benut. De afvalstukjes van de haas worden gelijmd. Het kan en het is veilig. Met visstukjes gebeurt het ook.
♥ ZALMFOREL - plofvis onder de vissen 2012
http://www.youtube.com/watch?v=M7v-eEN2EiI
De rode kleurstof uit de kreeft is in een fabriek in Zwitserland chemisch nagemaakt (mbv aardolie: synthetische astricsantine is een antioxidant) om zalm in een kweekvijver ook roze te maken (want als ie geen algen of kreeftjes met natuurlijke astricsantine kan eten is ie grijs). Marketingverhaal: je kunt asticsantine ook aan een forel geven, oftewel: je maakt een forel (trout) roze en noemt het zalmforel! Zalm is roze, zalm is de champagne onder de vissen. Goedkope namaakzalm (zalmforel) is een psychologische oppepper. De roze forel wordt wel iets duurder verkocht dan de grijze forel… door de term zalm erin kan dat ook (de smaak is als forel). Zalmforel bestaat officieel niet volgens de Warenwet. Zalmforel mag dus ook niet op het etiket staan!
TOEVOEGING door waardiger bestaan: En nu… er is een gen-zalm (gemanipuleerd met een grotere zalmsoort waardor die 2x zo snel groeit) gemaakt. Die blijkt te kunnen paren met de wilde forel. De problemen zijn niet meer te overzien als die gen-zalmen overal geteeld worden en ontsnappen! Zie: http://www.c2w.nl/gen-zalm-forel-groeit-de-pan-uit.333001.lynkx
Feit: menselijke genen veranderen door het giftige, veranderde voedsel dat sommigen van ons eten. Je vraagt je af: wie van ons is nog 100% humaan? Zoals Mike Adams zei: “Het debat over genmanipulatie is voorbij. Er is geen legitieme, wetenschappelijk verweer tegen gemanipuleerde teelt voor menselijke consumptie.” Voeg gemanipuleerde zalm maar toe aan dat rijtje! (in onderstaand artikel)
ENGLISH: http://www.naturalnews.com/040807_GM_salmon_franken-fish_genetic_pollution.html
In this article: It's a fact folks, human genes are changing from the toxic, altered food some of us consume. How many of us are still 100 percent human, you have to ask. Mike Adams said it best, "The GMO debate is over. There is no longer any legitimate, scientific defense of growing GM crops for human consumption." Just add GM salmon to that ticket!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Maak jouw eigen website met JouwWeb